Ingrediente
-
Aluat
-
300g Smântână
-
300g Făină de grâu tip 650
-
1 linguriță Praf de copt
-
Umplutura
-
180g Cremă de brânzăLacteea 20% grăsime
-
3 lingurițe Sos pesto
-
70g Emmentaler
-
Piper
-
Ierburi de Provence
-
Sosul pesto
-
40-50g Baby spanac
-
1 fir Ceapă verde
-
2 căței mari Usturoi
-
1/2 lime Zeamă de lămâie
-
20g Caju
-
1 lingură Fulgi de drojdie inactivă
-
4 linguri Ulei de măslinede preferat cel extravirgin
Despre rețetă
O gustare delicioasă, perfectă de luat la pachet. Aluatul este perfect, nu se întărește după coacere ci crește și rămâne moale și pufos impotenciastop.pt.
Având în vedere faptul că emmentaler-ul conține sare, e recomandat să nu se ofere copiilor sub 1 an. Dacă folosiți alt tip de brânză fără sare adăugată pot fi oferite de la 6 luni.
Pași
1
Gata
|
AluatulAmestecați smântâna cu făina și praful de copt până obțineți un aluat omogen, apoi lăsați-l câteva minute la frigider până pregătiți umplutura. |
2
Gata
|
Sosul pestoPuneți toate ingredientele în blender și mixați până se formează un sos. |
3
Gata
|
UmpluturaDați emmentaler-ul pe răzătoare. |
4
Gata
|
Asezonați crema de brânză cu ierburi de Provence și piper. |
5
Gata
|
Scoateți aluatul de la frigider și întindeți o foaie dreptunghiulară, de aproximativ 0,5 cm. Pe jumătate întindeți crema de brânză, iar pe cealaltă jumătate sosul pesto, apoi presărați emmentaler-ul ras deasupra și rulați strâns. |
6
Gata
|
Cu un cuțit ascuțit tăiați felii de aproximativ 2 degete grosime. Așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți melcișorii cu ou. |
7
Gata
|
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit (185-190 grade, fără ventilație) și coaceți timp de 20 minute. Când sunt gata lăsați-i la răcit pe un grătar metalic. |